fbpx
h

Nyilvántartási szám - B/2020/007662

h

Engedélyszám - E/2021/000082

h

Iktatószám - VgF/264-5/2021

h

Nyilvántartási szám - B/2020/007662

h

Engedélyszám - E/2021/000082

Drogerista

  1. A programkövetelmény illetve az ennek alapján szervezhető szakmai képzés adatai
A programkövetelmény (képzés) megnevezése:DROGERISTA
A programkövetelmény azonosító száma:04163016
Ágazat megnevezése:KERESKEDELEM
Besorolása a képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti kód alapján:0416 Nagy – és kiskereskedelem
A képzési program a szakképzésért felelős miniszter által 2020. október 26-án nyilvántartásba vett, valamint a www.ikk.hu oldalon 2020. október 29-én megjelent programkövetelmény alapján készült.
  • A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés adatai
Megnevezése:DROGERISTA
Szintjének besorolása:
Az Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) szerint:3
A Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) szerint:3
A Digitális Kompetencia Keretrendszer szerint:3
  • A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés és az azzal betölthető munkakör vagy végezhető tevékenység kapcsolata, összefüggése
Megszerezhető szakképesítés: DROGERISTA A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés jogszabályban meghatározott képesítési követelmény munkakör betöltéséhez vagy tevékenység folytatásához. A képesítési követelményt előíró jogszabály: 21/2010.(V.14.) NFGM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről.
  • A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása
A drogerista drogériaüzletekben és bemutatókon a vásárlói igényeknek megfelelően tájékoztatást nyújt a drogériákban kapható termékekről (kozmetikumokról, női higiéniás termékekről, gyógyhatású készítményekről, drogériákban kapható gyógyszerekről, étrendkiegészítő termékekről, ápoló-, mosó- és tisztítószerekről, állateledelekről), valamint azok összetevőiről, hatásairól és felhasználási lehetőségeiről, illetve ajánlja azokat. Nyomon követi az ezen a területen megvalósuló fejlesztéseket és trendeket. Feladata az egyes drogériai termékek jellemzőinek és használatának ismertetésén túl a vásárlók érdeklődésének felkeltése, valamint a termékek bemutatása. A drogerista elősegíti a vevő igényeihez igazodó vásárlást.
  • A képzés célja és célcsoportja
A képzés célja:Olyan szakember képzése, aki képes: Tanácsot adni a vásárlóknak a drogériákban kapható termékekről, és magabiztosan tud megfelelő terméket ajánlani. A motivált, elhivatott, jól felkészült munkavégzésével hozzájárulni az értékesítés színvonalának emeléséhez. A megszerzett tudásának köszönhetően hozzájárulni ahhoz, hogy a vásárló a számára legmegfelelőbb termékek válassza ki.A megbízható áruismerete birtokában tanácsot adni a vásárlónak a termék használatához.Gondoskodni az áruutánpótlásról és áruátvételről.Szakszerűen kihelyezni az árut az eladótérben.Szakszerűen alkalmazni a bolti reklámeszközöket.Szakszerűen és lényegre törően kommunikálni a vásárlókkal.
A képzés célcsoportja:A 7. pontban meghatározott bemeneti feltételekkel rendelkező személyek, akik  megfelelnek a programba való bekapcsolódás feltételeinek illetve akik a közeljövőben a kereskedelemben szeretnének elhelyezkedni. A képzés lehetőséget ad a munkaerő-piacról kiszorult, hátrányos helyzetű álláskeresőknek, pályamódosítóknak, munkanélkülieknek és második szakmát szerzőknek is.
  • A képzés során megszerezhető kompetenciák
Elkötelezett, hogy ismerje és betartsa a drogériákban kapható vegyi anyagokra vonatkozó Európai Uniós és hazai előírásokat.
Tudatosan betartja a gyógyszerek tárolására és értékesítésére vonatkozó előírásokat.
Törekszik a drogériákban forgalmazott élelmiszerek szakszerű tárolására.
Motivált abban, hogy megismerje a női higiéniás termékeket és az e területen megjelenő új technológiákat
Fontosnak tartja, hogy kellő ismeretekkel rendelkezzen a gyógynövénytartalmú termékek és gyógyteák összetételének, hatásairól.
Törekszik a pontos tájékoztatásra.
Figyelemmel kíséri a forgalomban lévő étrendkiegészítő termékeket, és elkötelezett azok összetételének és hatásainak megismerésére
Nyitottan követi a táplálkozási trendeket, és törekszik ezek megismerésére, hogy hitelesen tudja tájékoztatni a vásárlókat az üzletben kapható élelmiszerekről.
Belátja az élelmiszerallergia szem előtt tartásának fontosságát termékajánlás során.
Törekszik arra, hogy széleskörű és szakszerű tájékoztatást adjon az érdeklődőknek.
  • A képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei
Iskolai előképzettség:Alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség:Nem szükséges
Egészségügyi alkalmassági követelmény:Szükséges
Szakmai gyakorlat területe és időtartama:Nem szükséges
Megengedett hiányzás mértéke:Tananyagegységenként 20 %
Egyéb feltételekTámogatott képzések esetén a támogatási szerződésben/együttműködési megállapodásban, munkáltatói megrendelés esetén a megrendelővel kötött szolgáltatási szerződésben további feltételek szerepelhetnek. Ezen szerződésekben szereplő megengedett hiányzás az irányadó.
  • A tervezett képzési idő
A tervezett képzési idő:160 óra

Programkövetelmény

Érdekességek

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Jelentkezés

Telefon

Központi szám
+36-20-430-9932

Tölli Imre
+36-30-290-6100

Nyakas Gábor
+36-30-685-6249

Email

[email protected]