fbpx
h

Nyilvántartási szám - B/2020/007662

h

Engedélyszám - E/2021/000082

h

Iktatószám - VgF/264-5/2021

h

Nyilvántartási szám - B/2020/007662

h

Engedélyszám - E/2021/000082

Drogerista

  1. A programkövetelmény illetve az ennek alapján szervezhető szakmai képzés adatai
A programkövetelmény (képzés) megnevezése:DROGERISTA
A programkövetelmény azonosító száma:04163016
Ágazat megnevezése:KERESKEDELEM
Besorolása a képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti kód alapján:0416 Nagy – és kiskereskedelem
A képzési program a szakképzésért felelős miniszter által 2020. október 26-án nyilvántartásba vett, valamint a www.ikk.hu oldalon 2020. október 29-én megjelent programkövetelmény alapján készült.
  • A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés adatai
Megnevezése:DROGERISTA
Szintjének besorolása:
Az Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) szerint:3
A Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) szerint:3
A Digitális Kompetencia Keretrendszer szerint:3
  • A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés és az azzal betölthető munkakör vagy végezhető tevékenység kapcsolata, összefüggése
Megszerezhető szakképesítés: DROGERISTA A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés jogszabályban meghatározott képesítési követelmény munkakör betöltéséhez vagy tevékenység folytatásához. A képesítési követelményt előíró jogszabály: 21/2010.(V.14.) NFGM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről.
  • A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása
A drogerista drogériaüzletekben és bemutatókon a vásárlói igényeknek megfelelően tájékoztatást nyújt a drogériákban kapható termékekről (kozmetikumokról, női higiéniás termékekről, gyógyhatású készítményekről, drogériákban kapható gyógyszerekről, étrendkiegészítő termékekről, ápoló-, mosó- és tisztítószerekről, állateledelekről), valamint azok összetevőiről, hatásairól és felhasználási lehetőségeiről, illetve ajánlja azokat. Nyomon követi az ezen a területen megvalósuló fejlesztéseket és trendeket. Feladata az egyes drogériai termékek jellemzőinek és használatának ismertetésén túl a vásárlók érdeklődésének felkeltése, valamint a termékek bemutatása. A drogerista elősegíti a vevő igényeihez igazodó vásárlást.
  • A képzés célja és célcsoportja
A képzés célja:Olyan szakember képzése, aki képes: Tanácsot adni a vásárlóknak a drogériákban kapható termékekről, és magabiztosan tud megfelelő terméket ajánlani. A motivált, elhivatott, jól felkészült munkavégzésével hozzájárulni az értékesítés színvonalának emeléséhez. A megszerzett tudásának köszönhetően hozzájárulni ahhoz, hogy a vásárló a számára legmegfelelőbb termékek válassza ki.A megbízható áruismerete birtokában tanácsot adni a vásárlónak a termék használatához.Gondoskodni az áruutánpótlásról és áruátvételről.Szakszerűen kihelyezni az árut az eladótérben.Szakszerűen alkalmazni a bolti reklámeszközöket.Szakszerűen és lényegre törően kommunikálni a vásárlókkal.
A képzés célcsoportja:A 7. pontban meghatározott bemeneti feltételekkel rendelkező személyek, akik  megfelelnek a programba való bekapcsolódás feltételeinek illetve akik a közeljövőben a kereskedelemben szeretnének elhelyezkedni. A képzés lehetőséget ad a munkaerő-piacról kiszorult, hátrányos helyzetű álláskeresőknek, pályamódosítóknak, munkanélkülieknek és második szakmát szerzőknek is.
  • A képzés során megszerezhető kompetenciák
Elkötelezett, hogy ismerje és betartsa a drogériákban kapható vegyi anyagokra vonatkozó Európai Uniós és hazai előírásokat.
Tudatosan betartja a gyógyszerek tárolására és értékesítésére vonatkozó előírásokat.
Törekszik a drogériákban forgalmazott élelmiszerek szakszerű tárolására.
Motivált abban, hogy megismerje a női higiéniás termékeket és az e területen megjelenő új technológiákat
Fontosnak tartja, hogy kellő ismeretekkel rendelkezzen a gyógynövénytartalmú termékek és gyógyteák összetételének, hatásairól.
Törekszik a pontos tájékoztatásra.
Figyelemmel kíséri a forgalomban lévő étrendkiegészítő termékeket, és elkötelezett azok összetételének és hatásainak megismerésére
Nyitottan követi a táplálkozási trendeket, és törekszik ezek megismerésére, hogy hitelesen tudja tájékoztatni a vásárlókat az üzletben kapható élelmiszerekről.
Belátja az élelmiszerallergia szem előtt tartásának fontosságát termékajánlás során.
Törekszik arra, hogy széleskörű és szakszerű tájékoztatást adjon az érdeklődőknek.
  • A képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei
Iskolai előképzettség:Alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség:Nem szükséges
Egészségügyi alkalmassági követelmény:Szükséges
Szakmai gyakorlat területe és időtartama:Nem szükséges
Megengedett hiányzás mértéke:Tananyagegységenként 20 %
Egyéb feltételekTámogatott képzések esetén a támogatási szerződésben/együttműködési megállapodásban, munkáltatói megrendelés esetén a megrendelővel kötött szolgáltatási szerződésben további feltételek szerepelhetnek. Ezen szerződésekben szereplő megengedett hiányzás az irányadó.
  • A tervezett képzési idő
A tervezett képzési idő:160 óra

Képzési program

További tanfolyamaink

Válogass az MFC által szervezett tanfolyamok közül, és tegyél szert új tudásra.

Fakitermelő

Fakitermelő

KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. Törvény (Fktv.), a...

Méhész

Méhész

KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. Törvény (Fktv.), a...

Online jelentkezési lap

Kapcsolat

Telefon

Központi szám
+36-20-430-9932

Tölli Imre
+36-30-290-6100

Email

[email protected]